Sponsor met je Kennedymars het MosaKids Kinderziekenhuis

Vind jij ook dat ieder kind een gezonde toekomst verdient?

Loop dit jaar de Kennedymars, Minimars, Swentbold Mars Sittard mee voor het MosaKids Kinderziekenhuis van het Maastricht UMC+.

Op 13 april viert het MosaKids Kinderziekenhuis zijn 1ste verjaardag. Feliciteer het ziekenhuis door een mooi bedrag bij elkaar te wandelen voor het Limburgse kinderziekenhuis.

In het MosaKids Kinderziekenhuis worden jaarlijks meer de 5000 kinderen behandeld, dat zijn 9 voetbalteams per week! 

Voor een aantal ernstige ziektes bestaan (nog) onvoldoende behandelingsmethoden. Helaas scoort Limburg landelijk gezien slecht qua gezondheid. Daarom doen we in het MosaKids Kinderziekenhuis onderzoek naar nieuwe behandelingen.

Daarnaast maken we een verblijf voor de kinderen in het ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk.  

Onderzoek is kostbaar, en ook voor een aangenaam verblijf is geld nodig.

Jij kunt helpen zieke kinderen een betere toekomst te geven door een eigen actie te starten. Loop dit jaar mee en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen. Schrijf je hier in voor de Kennedymars Limburg en maak je eigen actiepagina aan door hierboven te klikken op start actie.

Op 13 april 2023 werd in het Maastricht UMC+ het MosaKids Kinderziekenhuis gelanceerd. 

Het MosaKids Kinderziekenhuis is een academische wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan en de allerbeste zorg voorop staat. De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van behandelingen en onderzoek. Toch zijn aanvullende middelen hard nodig. U kunt helpen zieke kinderen een betere toekomst te geven door een eigen actie te starten.

Meer weten over het MosaKids Kinderziekenhuis? Kijk dan hier.

Meer weten over de onderzoeken aan het MosaKids Kinderziekenhuis en hoe u het MosaKids Kinderziekenhuis nog meer kunt steunen? Kijk dan hier

Loop mee op Paasmaandag 30 maart 2024

De Kennedy-Mars Sittard is de oudste en één van de grootste Kennedymarsen van Nederland. Durf jij het aan?

Ontstaan 
Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedymars in Nederland. 80 kilometer wandelen in 20 uur tijd. Een prestatie van formaat! De Kennedy-Mars Sittard is daarmee de oudste Kennedymars van Nederland. 
 
Swentibold-Mars en Mini-Mars
80 kilometer voor jou te veel? Gelijktijdig met de Kennedy-Mars Sittard wordt ook de Swentibold-Mars van 40 kilometer en de Mini-Mars van 10 kilometer georganiseerd.

Meer informatie en inschrijven? Klik hier.

Kinder onderzoekfonds Limburg is een aan het MosaKids Kinderziekenhuis van het Maastricht UMC+ gelieerde, fondsenwervende organisatie die gelden bij elkaar brengt om kinderonderzoek te bekostigen. Alle gelden worden in het MosaKids Kinderziekenhuis van het Maastricht UMC+ besteed aan kinderonderzoek. Door kinderonderzoek kunnen complicaties eerder worden opgespoord en zijn kwetsbare kinderen eerder en beter te behandelen.