Kom in beweging voor een gezonde toekomst

Vind jij gezondheid en bewegen belangrijk en doe je binnenkort mee aan een sport evenement?

Vind jij ook dat ieder kind een gezonde toekomst verdient?

Kom dan in beweging.

In het MosaKids Kinderziekenhuis worden jaarlijks meer de 5000 kinderen behandeld, dat zijn 9 voetbalteams per week! Of 12 Tour de France fietsploegen per week!

Voor een aantal ernstige ziektes bestaan (nog) onvoldoende behandelingsmethoden. Helaas scoort Limburg landelijk gezien slecht qua gezondheid. Daarom doen ze in het MosaKids Kinderziekenhuis belangrijk onderzoek naar vroegtijdige diagnose en nieuwe behandelingen.

Daarnaast maken ze een verblijf voor de kinderen in het ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk door te zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, ontspanningsmogelijkheden en kleur en sfeer in de gangen.

Onderzoek is kostbaar, en ook voor een aangenaam verblijf is geld nodig.

Kom in beweging, voor jezelf en voor een gezonde toekomst voor ieder kind.

Ook jij kunt helpen en zieke kinderen een betere toekomst geven. Neem deel aan een van de vele sport evenementen die worden georganiseerd en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen of bedrijfsleven. Kom jij ook in beweging?

Maak nu je eigen actiepagina aan door hierboven te klikken op start actie.

 

 

Op 13 april 2023 werd in het Maastricht UMC+ het MosaKids Kinderziekenhuis gelanceerd. 

Het MosaKids Kinderziekenhuis is een academische wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan en de allerbeste zorg voorop staat. De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van behandelingen en onderzoek. Toch zijn aanvullende middelen hard nodig. U kunt helpen zieke kinderen een betere toekomst te geven door een eigen actie te starten.

Meer weten over het MosaKids Kinderziekenhuis? Kijk dan hier.

Meer weten over de onderzoeken aan het MosaKids Kinderziekenhuis en hoe u het MosaKids Kinderziekenhuis nog meer kunt steunen? Kijk dan hier

Kinder onderzoekfonds Limburg is een aan het MosaKids Kinderziekenhuis van het Maastricht UMC+ gelieerde, fondsenwervende organisatie die gelden bij elkaar brengt om kinderonderzoek te bekostigen. Alle gelden worden in het MosaKids Kinderziekenhuis van het Maastricht UMC+ besteed aan kinderonderzoek. Door kinderonderzoek kunnen complicaties eerder worden opgespoord en zijn kwetsbare kinderen eerder en beter te behandelen.