Wie zijn wij?

Voor een gezondere start van het leven

Raakt meer dan 5.000 kinderen
Kinderen verdienen een gezonde en onbezorgde toekomst. Toch worden er jaarlijks meer dan 5.000 kinderen uit heel Limburg op de afdeling Kindergeneeskunde in het Maastricht UMC+ behandeld. Voor een aantal ernstige ziektes bestaan nog onvoldoende behandelingsmethoden.

Nieuwe behandelmethoden voor ernstige ziektes
De onderzoekers in het Maastricht UMC+ zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om kinderen met ernstige ziektes te behandelen. Deze veelbelovende onderzoeksprogramma's richten zich met name op het voorkomen van vroeggeboorte, het vroegtijdig diagnosticeren van astma op heel jonge leeftijd en kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas.

Samen sterker
Het Maastricht UMC+ en Health Foundation Limburg werken samen onder de naam Kinder onderzoekfonds Limburg.
Samen met haar ambassadeurs steunt Kinderonderzoekfonds Limburg drie veelbelovende onderzoeksprogramma's op het gebied van Neonatologie, Astma en COACH Maastricht.

Samen met bekende Limburgers/ambassadeurs Martin Hurkens, Emma Kok, Mark van Bommel, Rob Ruijgh, Frans Croonenberg en Caroline Hermans-Jacobs zetten wij ons in voor deze drie succesvolle en gerenommeerde onderzoeksprojecten in het Maastricht UMC+ op het gebied van Astma, Neonatolgie en COACH Maastricht.

Voor meer informatie over onze organisatie en de projecten die we ondersteunen ga naar:
www.kinderonderzoekfondslimburg.nl Voor meer informatie: bezoek hier onze website