Tour de Lique 2019

18 juni 2019 12:27

Zondag 15 september a.s. is de 3e editie van Tour de Lique. Een fietstocht georganiseerd door Kinderonderzoekfonds Limburg om geld in te zamelen voor het veelbelovende stamcelonderzoek van de afdeling Kindergeneeskunde in het Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingsmogelijkheden van hersenschade na vroeggeboorte. Tijdens de Kick-Off  in Maastricht werd de primeur bekend gemaakt. Naast de drie routes van 40, 80 en 120 km zal er een speciale Tour de Lique Junior versie worden georganiseerd voor kinderen met een beperking. Op een afgezet parcours zullen zij met zogenaamde RaceRunners laten zien dat ook zij plezier beleven aan fietsen.
De fietstocht met start en finish bij Rivazza/UM Sport Centre in Maastricht, is voor zowel de e-biker, recreant als de geoefende fietser door het Zuid-Limburgse Heuvelland.

De opbrengst gaat rechtstreeks naar Kinderonderzoekfonds Limburg dat wetenschappelijk onderzoek steunt van de afdeling Kindergeneeskunde binnen het
Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingen, naar manieren om diagnoses sneller en eerder te kunnen stellen én naar betere zorg.

Promofilm Tour de Lique 2019: 

Meer info: www.kinderonderzoekfondslimburg.nl